Излезе OFRM Geotrade 5.30



Лятото е към своя край, а със смяната на сезоните идва и новата версия 5.30 на картовия продукт ОФРМ Геотрейд! В нея ще откриете някои нововъведения, много нова информация, а също така корекции на открити неточности от предходни версии. Използваме случая да благодарим на всички, които ни изпращат информация за забелязани неточности и активно помагат за прецизирането и обогатяването на карта ОФРМ Геотрейд!

А ето и кратко резюме на новостите във версия 5.30:

Увеличено детайлно покритие


•  Разширена е наличната информация за търсене по адрес (улица и номер) с 21 нови града; за търсене по номер на блока - с 9 нови града, и за търсене по име на улицата – с 10 нови града. Отделно от това,  за стотици села вече е въведена пътната мрежа без имена на улиците. За голяма част от по-малките населени места, които досега бяха отразени само с точка в картата, вече има въведени очертания на прилежащите им граници.

•  Добавени са хиляди километри черни пътища, пътеки, велосипедни пътеки и интересни места (POI) сред природата.

 

 

Повишена надеждност на информацията

•  Отразени са множество промени в пътната мрежа и съществена част от вече остарялата информация е актуализирана. Сред тях са новият пътен възел 'Качица' във Велико Търново; новото кръгово кръстовище, свързващо Драгалевци с Околовръстния път; нови кръгови движения в Самоков, Благоевград и други.

•  Подобрени са преходите между OFRM и картови продукти на съседни държави, различни от City Navigator Europe NT.

 

            

 

Визуални подобрения

•  Собствениците на последното поколение GPS навигатори от Garmin ще могат да се насладят на добавените 3D сгради с текстури в София.

•  Номерирани са междуградските пътища в страната.

•  Черните пътища без офроуд категоризация вече се различават по-добре от пътеките.

•  Поради голямата гъстота на водните канали в равнинните райони, тяхната визуализация е променена в по-ненатрапчив вид. Също така блатата вече не закриват площните реки. Добавени са и очертанията на доста водоеми.

•  Полигоните, изобразяващи растителната покривка във версия TOPO LAT са прозрачни, а не плътни. Това е направено с цел олекотяване на картата, за да може да работи добре и на по-старите модели на Garmin, като GPSMAP 60CSx и серията eTrex. По същата причина е променен и цветът на очертанията на населените места.

 

 

Улеснения при търсене

•  Сменен е вида на граничните контролно-пропусквателни пунктове (ГКПП) и вече те се търсят чрез категория гранични пунктове при устройствата от сериите Nuvi.

•  Проходите също са с променен тип, за да могат да се търсят чрез “Интересни места” (POI).

•  Във вариантите на кирилица са добавени алтернативни имена на латиница на POI точките, които представляват популярни чуждестранни търговски марки (например „Шел” може да се търси и като „Shell”, „Ди Ейч Ел' може да се търси и като „DHL”).

 


Уверени, че версия 5.30 на карта ОФРМ Геотрейд ще бъде още по-удобна и полезна за все по-широк кръг от потребители, ние Ви пожелаваме приятни и безопасни пътешествия из България!

Екип ОФРМ


Още информация


Вашето мнение

Доволни ли сте от OFRM Geotrade?

Да
Не
Има какво още да се желае
Резултати

Предложения от shop.KARTA.bg

Цена: 330 лв